Banner
GreekEnglish (United Kingdom)
Μελομακάρονα
There are no translations available.

Υλικά
1 κούπα μαγειρικό λίπος
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι



Για τη γέμιση
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλιά ζάχαρη

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη (αν θέλετε αντικαταστήστε τη μισή με μέλι)
3 κούπες νερό
1-2 ξύλα κανέλας

 

Εκτέλεση
1. Βάζετε στο μπλέντερ τα 5 πρώτα υλικά και χτυπάτε για 5 λεπτά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι σ' ένα μεγάλο μπολ. Αδειάζετε μέσα τα χτυπημένα υλικά και ζυμώνετε έως ότου γίνει μαλακή η ζύμη. Προσθέτετε, αν χρειαστεί, κι άλλο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
2. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομματάκια (περίπου 40). Τα πατάτε με τα δάχτυλα σε φυλλαράκια, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι γέμιση, και τα κλείνετε πατώντας πάλι με τα δάκτυλα τις άκρες για να κολλήσουν. Με τις μύτες δύο πιρουνιών κεντάτε τσιμπώντας την επιφάνεια. Αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 175 βαθμών Κελσίου για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα ξυλαράκια της κανέλας και βράζετε το σιρόπι 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τα μελομακάρονα, λίγα-λίγα κάθε φορά, μέσα στο σιρόπι που σιγοβράζει και αφήνετε να σταθούν για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζετε σε πιατέλα.

link http://www.arkadiko-meli.gr/default.asp?contentID=546